Our story

"Plekken een ongeëvenaarde look and feel geven, betoveren en inspireren. Je hart verliezen
aan unieke items en nieuwsgierig makende verhalen. Die authentieke sfeer en
voelbare heritage; dat is Van Leersum.”

Een plek vol verhalen en karakter

Ons verhaal begint in 1892,
als Leendert van Leersum zijn manufacturenwinkel aan de dijk in Herwijnen opent. In de jaren die volgen, groeit Van Leersum uit tot een begrip. Als de winkel in 1928 verhuist naar ons huidige authentieke herenhuis aan de Waaldijk in Herwijnen, breidt Leendert zijn winkel uit met woninginrichting. ‘Van Leersum & Zn’, want de inmiddels vier opgegroeide zonen trekken er dagelijks op uit om handel te drijven. Wanneer je op een mooie zomerochtend voor onze winkel staat, zie je ze nog gaan: een fiets bepakt met grote koffers vol unieke spullen. Heritage: nu vintage, maar toen ontzettend hedendaags.

In 1946 neemt de jongste zoon - Willem van Leersum - het bedrijf over. Eervol werk en daadwerkelijk iets voor anderen betekenen, stond bij hem hoog in het vaandel. Hiervoor ontving onze geliefde vader en grootvader een gouden eremedaille van Hare Majesteit de Koningin; nog zo’n erfstuk waar we bijzonder trots op zijn.

Dit boek heeft zijn laatste hoofdstuk nog niet gehad. Tegenwoordig wordt Van Leersum Interiors gerund door de dochter van Willem van Leersum. We voelen ons gezegend om de roots te behouden en dat in een pand vol verhalen en karakter, waar je zelfs de oude bonnetjes van onze (over)grootvader nog tegenkomt. Het inspireert, maakt nieuwsgierig en geeft continu creativiteit om een sfeer in huis te creëren die mensen écht iets doet. Een sfeer die raakt. Ons verhaal.